IMG 8135 resize

Во недела 18.08.2013 година со почеток во 17.30 часот на Градскиот стадион Гоце Делчев од Делчево се одигра фудбалскиот натпревар меѓу ФК Брегалница Голак од Делчево и ФК Астибо од Штип. Натпреварот заврши со победа на домашната екипа со резултат 1:0. Победничкиот гол за ФК Брегалница Голак Делчево го постигна Александар Ѓеоргиевски. Овој натпревар се одржа во рамки на првото коло од Третата фудбалска лига-Исток на Македонија.

Резултатите од другуте натпревари се следните:

Осогово“ 6–2 „Работник“
„Карбинци“ 1–1 „Баби“
„Беласица“ 5–0 „Чешиново“
„Плачковица“ 0–0 „Каменица Саса“
„Тркања“1–3 „Напредок Здравје Радово“ 
„Брегалница Голак“ 1–0 „Астибо“
Рудар 2-3 Слога

primi sui motori con e-max